Några Goda Råd Till Immigrant

Hej! Jag heter Burcu. 2014 kom jag till Sverige och jag är 25 år gammal. Jag kom inte hit som flykting utan på grund av min stora kärlek. Jag kommer ifrån Turkiet. Jag är arkeolog men nu jobbar jag som barnskötare i en pedagogisk omsorg. Nu vill jag berätta om min egen upplevelse av att komma tilll Sverige och ge några råd till er.

Jag har bott ungefär 2 år i Sverige. Det är jätte svårt att leva i ett nyttland. Nytt land är ; ny kultur, nya människor, nytt klimat och nytt språk. Man lever utan gamla vanor och man skaffar fullstandigt nya vanor. När man flyttar till ett nytt land. Det första året är det svårt att anpassa sig till ny kultur, nytt språk, nya människor, ny mat och nytt klimat. Om du har någon person i Sverige som kan hjälpa dig så blir det enklare. Man måste har uppehållsstillstånd för att leva i Sverige. Man måste jobba utan svart jobb. Alla nyanlända måste följa Sveriges lagar. Vi har många rättigheter. Det gör vårt liv enklare.

Om vill anpassa er bör ni lära svenska . Sverige ger en massa alternativ. När jag började SFI så började jag samtidigt att anpassa mig i Sverige. Jag skaffade nya vänner och jag började prata svenska. Det är ett viktigt första steg att lita på sig själv.!

Man måste acceptera att alla länder har egna traditioner och vi bör visa hänsyn till det. Vi bör inte fastna i vår egen kultur. När jag kom till Sverige hade jag redan en turkisk vän. Det känns bättre om man har egen landsman i landet. Jag villle bara prata turkiska och det försvårade det för mig att anpassa mig i Sverige. Om vi fastnar vår egen kultur kan vi inte utveclas själva. Vi måste komplettera annan kultur. Då försökte att prata svenska med varandra. Det är en nytting lära. Det påverkar negativ att prata sitt eget hemspråk hela tiden.

Sammanfattnings kan jag säga att det är svårt leva i ett nytt land men om ni starka och kämpa kan ni lösa alla hinder för utvecklingen. Var positiv så blir allt bättre.

Med Vänliga Hälsingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.